U bent hier

Albert Heijn Kapelle ontvangt eerste keurmerk "dementievriendelijk"

31-03-2017

Albert Heijn Kapelle ontvangt vrijdag 7 april om 10.00 uur als eerste ondernemer in Zeeland het keurmerk "dementievriendelijk". Marco Kleppe, wethouder WMO van de gemeente Kapelle reikt het keurmerk uit.

Inwoners en lokale partijen in de gemeente Kapelle werken momenteel samen aan allerlei initiatieven die de levenskwaliteit van mensen met dementie, maar ook anderen kunnen vergroten.

Koen en Marianne Harlaar en Rianne Timmerman van Albert Heijn Kapelle nemen als ondernemer het voortouw en doen mee aan het project van Cederhof en de gemeente Kapelle "gemeente Kapelle dementie vriendelijk".

Training

Op 28 maart volgden de medewerkers van Albert Heijn Kapelle een door Alzheimer Nederland ontwikkelde training. Mensen met dementie komen dagelijks in de winkel. Albert Heijn vindt het belangrijk dat medewerkers de signalen van dementie kunnen herkennen en vervolgens kunnen handelen. Albert Heijn Kapelle wil een winkel zijn waar iedereen zich thuis voelt.

Dementievriendelijk

Mensen met dementie en kwetsbare ouderen blijven (vaak noodgedwongen) langer thuis wonen. De omgeving is hier niet altijd op ingericht, waardoor de dementerende naast de ziekte extra beperkingen ervaart of niet begrepen wordt door de omgeving. Mantelzorgers voelen zich vaak zwaar belast met de zorg en moeten vaker beslissingen nemen voor de oudere. 'Gemeente Kapelle dementievriendelijk' kan meehelpen om ouderen zo lang mogelijk thuis te laten wonen en onvrijwillige zorg tegen te gaan. Daarnaast is het gericht op preventie en veiligheid van ouderen en mensen met dementie in de gemeente Kapelle.Werken bij Cederhof? Bekijk onze vacatures
Vragen over mantelzorg? Wij helpen u graag
Contact