U bent hier

Medewerkers Cederhof bijgeschoold door Stichting miMakkus

27-07-2018

Kapelle, 27 juli 2018 – Medewerkers van Cederhof zijn bijgeschoold door Stichting miMakkus. We ervaren dagelijks wat de Incompany Training met zorgmedewerkers doet. 'De miMakkusmethode past erg binnen onze visie en vormt een mooie aanvulling op de zorg die wij bieden'. Binnen onze organisatie zien wij steeds meer mensen met dementie en daar proberen wij onder meer met de methodiek op in te spelen.

'Eerder hebben we ons op omgevingszorg gericht. We hebben recent vier sfeervolle ruimtes in jaren '60 stijl ingericht die herkenbaarheid, veiligheid en rust uitstralen. Naast de fysieke omgeving vinden we het belangrijk onszelf te blijven bijscholen om onze bewoners zo goed mogelijk te ondersteunen en begeleiden.

Onze zorgmedewerkers volgden bij miMakkus een training van vier dagdelen. Als verdiepingsmodule krijgen zij in 2019 de training weerstand. 'Daar krijg je elke dag mee te maken en het vormt daarom een mooie aanvulling.' In de praktijk zien we nu dagelijks hoe de medewerkers van het Cederhof bewust en onbewust de methode toepassen.

Naast de basiselementen zoals het hoofd leegmaken, oogcontact en afstemmen op de ander valt vooral op dat medewerkers na de training bewuster met rust omgaan. 'Een valkuil binnen de zorg is dat je vooral veel doeners in dit vak ziet. En "doen" roept bij mensen met dementie soms ongewenste prikkels en angst op. Door de training gaan medewerkers veel bewuster om met hun handelingen. Het is iets wat je moet ervaren. Je moet het effect voelen.'Werken bij Cederhof? Bekijk onze vacatures
Vragen over mantelzorg? Wij helpen u graag
Contact