U bent hier

Nominatie CZ Zorgprijs 2016 voor Cederhof

26-09-2016

Nominatie CZ Zorgprijs 2016 voor Cederhof!

KAPELLE - 26 september 2016- Het project “Gemeente Kapelle dementie vriendelijk” van Cederhof welzijn en Cederhof zorg is genomineerd voor de CZ Zorgprijs 2016. Vanuit de totaal 8 genomineerde projecten zullen op maandag 31 oktober drie winnaars bekend worden gemaakt.

Het aantal hulpbehoevende ouderen zal de komende jaren stijgen. Mensen met dementie en kwetsbare ouderen blijven (vaak noodgedwongen) langer thuis wonen. De omgeving is hier niet altijd op ingericht, waardoor de dementerende naast de ziekte extra beperkingen ervaart of niet begrepen wordt door de omgeving. Mantelzorgers voelen zich vaak zwaar belast met de zorg, moeten vaker beslissingen voor de oudere nemen. “Gemeente Kapelle dementie vriendelijk” zou uitwerking kunnen geven aan het doel ouderen zo lang mogelijk thuis te laten wonen en onvrijwillige zorg tegen te gaan. Daarnaast is het gericht op preventie en veiligheid van ouderen en mensen met dementie in de gemeente Kapelle.

Met het in april 2016 geschreven plan wil Cederhof samen met inwoners van de gemeente Kapelle ouderen zo lang mogelijk op een verantwoorde wijze, met behoud van kwaliteit van leven zelfstandig thuis kunnen laten wonen.

Om het doel van het project te behalen wil Cederhof de inwoners van de gemeente Kapelle, winkeliers en andere organisaties in de gemeente Kapelle gaan betrekken.

 



Werken bij Cederhof? Bekijk onze vacatures
Vragen over mantelzorg? Wij helpen u graag
Contact