U bent hier

Restyling huiskamers bewoners Cederhof

17-11-2017

Kapelle – november 2017 – Cederhof is gestart met het "Restylen" van alle huiskamers. De huidige inrichting en het meubilair is versleten. Een werkgroep van medewerkers is hier enthousiast mee aan de slag gegaan en de plannen zijn gereed!

De medewerkers willen goed rekening houden met de behoefte van de bewoners van Cederhof. Een groot deel van de bewoners heeft dementie. De juiste omgeving kan mensen met dementie ondersteunen. Op basis van het gedachtegoed van sociaal geriater Anneke van der Plaats is gekeken naar de voorwaarden van de omgeving. Geborgenheid, sfeer, herkenbaarheid en rust (hoeveelheid prikkels) zijn erg belangrijk. Vanuit deze principes hebben medewerkers samen met styliste Marion Priem een plan gemaakt voor de nieuwe inrichting.

De tekeningen van de plannen worden momenteel gepresenteerd in de binnentuin van Cederhof. Hier kunt u ook de verslagen van de voortgang, de planning en foto's vinden.

Deze week is er reeds een start gemaakt met de verbouwing van een van de huiskamers op de verpleegunit van Cederhof. De nieuwe huiskamer wordt twee keer zo groot zodat de bezoekers van de huiskamer meer ruimte hebben om te relaxen. De jaren 50/60 meubels komen uit alle hoeken van Nederland. Ze worden opgehaald door vrijwilligers staan al gereed op een "opslag locatie". Zij voorzien ze ook van de nodig boenwas of teakolie een voor de meeste bewoners herkenbare geur. Deze huiskamer zal eind november gereed zijn.

Daarna volgen nog drie andere huiskamers in Cederhof.Werken bij Cederhof? Bekijk onze vacatures
Vragen over mantelzorg? Wij helpen u graag
Contact