U bent hier

Activiteiten

In onze gemeente zijn veel ontspannende activiteiten. Deze activiteiten worden grotendeels georganiseerd door verenigingen, organisaties, ouderenbonden, middenstanders of particulieren. We helpen u graag met het vinden van een activiteit die bij u past. Ook helpen we initiatiefnemers van activiteiten graag de weg te vinden binnen het Kapelse netwerk met informatie en ondersteuning. Een aantal activiteiten zijn opgezet door Cederhof welzijn of worden nog steeds door ons georganiseerd. 

Sociaalcafe

Graag een activiteit bezoeken die u iedere bijeenkomst iets anders biedt… kom dan naar het sociaalcafé! Het aanbod is namelijk zeer afwisselend en toegankelijk voor alle leeftijden. Ieder sociaalcafé wordt er iets nieuwe aangeboden, dat kan een spreker zijn maar ook een creatieve of sportieve activiteit.

 

Wijkcirkel

Cederhof Welzijn vindt het belangrijk om contacten tussen bewoners te bevorderen. Toch voelen sommige mensen zich wel eens eenzaam. Bijvoorbeeld omdat ze net op zichzelf wonen en het moeilijk vinden om hun buren zomaar aan te spreken. Of omdat ze een moeilijke periode achter de rug hebben. Voor hen is er nu de Wijkcirkel in Kapelle.

Hoe werkt een wijkcirkel?

Een keer per week komen we samen. Iedereen, die een steuntje in de rug nodig heeft, kan meedoen aan de Wijkcirkel. Het belangrijkste is dat deelnemers aan de Wijkcirkel bereid zijn actief mee te doen. Wat die activiteiten precies zijn bepalen ze zelf. Bijvoorbeeld samen een uitstap regelen, helpen klussen bij iemand die dat niet goed meer kan. Er is van alles te bedenken.

Vanaf het begin is er een Wijkcirkelcoach en een vrijwilliger bij betrokken.

Een wijkcirkel is een groep van 4 tot 12 mensen. Zij wonen allemaal zelfstandig en willen graag leuke dingen doen met elkaar. De wijkcirkel gaat uit van ieders unieke talent. De een is goed in klussen of in administratie, de ander kan lekker koken of muziek maken. Zo kunnen mensen veel voor elkaar betekenen.

 

Repair Café

Wat doe je met een broodrooster die het niet meer doet? Of met een vest waar de rits van kapot is? Weggooien? Mooi niet! Cederhof Welzijn organiseert zo'n zes keer per jaar een repair café en is lid van Repaircafé Nederland.

In het Repair Café draait het allemaal om repareren. Ieder café staan onze vrijwilligers voor u klaar: Naaisters, klussers en computer vrijwilligers helpen gratis bij alle mogelijke reparaties of uitleg. Mensen die het Repair Café bezoeken, nemen van thuis kapotte spullen mee. Broodroosters, lampjes, föhns, kleding, speelgoed... alles wat het niet meer doet, is welkom. En maakt kans op een geslaagde reparatie.  Door repareren te promoten, willen onze vrijwilligers bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg. Dat is hard nodig. "In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Met het Repair Café willen we daar verandering in brengen."

Het Repair Café is ook bedoeld om buurtbewoners op een nieuwe manier met elkaar in contact te brengen. En te ontdekken dat er heel veel kennis en praktische vaardigheden in het dorp aanwezig zijn. "Als je samen met een tot dan toe onbekende dorpsgenoot een cd-speler of een broek hebt gerepareerd, bekijk je die persoon toch anders als je hem of haar de volgende keer op straat tegenkomt. Samen repareren kan leiden tot heel leuke contacten in de buurt."  Ook willen we met het Repair Café laten zien dat repareren leuk is, en vaak heel makkelijk."Werken bij Cederhof? Bekijk onze vacatures
Vragen over mantelzorg? Wij helpen u graag
Contact