U bent hier

Activiteiten

In onze gemeente zijn veel ontspannende activiteiten. Deze activiteiten worden grotendeels georganiseerd door verenigingen, organisaties, ouderenbonden, middenstanders of particulieren. We helpen u graag met het vinden van een activiteit die bij u past. Ook helpen we initiatiefnemers van activiteiten graag de weg te vinden binnen het Kapelse netwerk met informatie en ondersteuning. Een aantal activiteiten zijn opgezet door Cederhof welzijn of worden nog steeds door ons georganiseerd. 

Cultuurbus

Naar het theater! Ziet u er tegenop om zelf naar een voorstelling te rijden, of wilt u gezellig samen met anderen naar het theater? Met de Cultuurbus bieden wij u de mogelijkheid tot een avondje “uit en thuis”. Het programma wordt samen met vertegenwoordigers van belangenorganisaties voor ouderen in de gemeente opgesteld. Ieder seizoen bezoeken wij andere voorstellingen. De Cultuurbus heeft opstapplaatsen in Schore, Kapelle en Wemeldinge.

Sociaalcafe

Graag een activiteit bezoeken die u iedere bijeenkomst iets anders biedt… kom dan naar het sociaalcafé! Het aanbod is namelijk zeer afwisselend en toegankelijk voor alle leeftijden. Ieder sociaalcafé wordt er iets nieuwe aangeboden, dat kan een spreker zijn maar ook een creatieve of sportieve activiteit.

Repair Café

Wat doe je met een broodrooster die het niet meer doet? Of met een vest waar de rits van kapot is? Weggooien? Mooi niet! Cederhof Welzijn organiseert zo'n zes keer per jaar een repair café en is lid van Repaircafé Nederland.

In het Repair Café draait het allemaal om repareren. Ieder café staan onze vrijwilligers voor u klaar: Naaisters, klussers en computer vrijwilligers helpen gratis bij alle mogelijke reparaties of uitleg. Mensen die het Repair Café bezoeken, nemen van thuis kapotte spullen mee. Broodroosters, lampjes, föhns, kleding, speelgoed... alles wat het niet meer doet, is welkom. En maakt kans op een geslaagde reparatie.  Door repareren te promoten, willen onze vrijwilligers bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg. Dat is hard nodig. "In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Met het Repair Café willen we daar verandering in brengen."

Het Repair Café is ook bedoeld om buurtbewoners op een nieuwe manier met elkaar in contact te brengen. En te ontdekken dat er heel veel kennis en praktische vaardigheden in het dorp aanwezig zijn. "Als je samen met een tot dan toe onbekende dorpsgenoot een cd-speler of een broek hebt gerepareerd, bekijk je die persoon toch anders als je hem of haar de volgende keer op straat tegenkomt. Samen repareren kan leiden tot heel leuke contacten in de buurt."  Ook willen we met het Repair Café laten zien dat repareren leuk is, en vaak heel makkelijk."

Vakantieweek

Op verzoek van de gemeente Kapelle organiseren wij samenwerking met Stichting Weekje Weg, GR de bevelanden en de voedselbank een vakantieweek voor gezinnen met kinderen tussen de 0 en 12 jaar. De vakantie is voor gezinnen die om financielle redenen niet zelf in staat zijn om op vakantie te gaan. 

Ga naar het volledige activiteitenoverzicht voor gedetailleerde informatie, tijden en data. Werken bij Cederhof? Bekijk onze vacatures
Vragen over mantelzorg? Wij helpen u graag
Contact