U bent hier

Educatie en cursussen

Alzheimercafé geheugensteun

Geheugensteun is een ontmoetingsactiviteit voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, vrienden, hulpverleners of belangstellenden. Bij iedere bijeenkomst zijn deskundigen aanwezig waar u vragen aan kunt stellen over de ziekte van Alzheimer of dementie en hoe hiermee om te gaan. Tevens is er de mogelijkheid hier mensen te ontmoeten die in dezelfde situatie verkeren en ervaringen uitwisselen. Geheugensteun is een samenwerking tussen Cederhof, Zorggroep Ter Weel, Vrijwilligershuis Borsele, Servicepunt vrijwilligerswerk Reimerswaal en Alzheimer Zeeland 

Scootmobielinstructie

Voor mensen die na de uitleg van de leverancier nog extra hulp nodig hebben, bieden vrijwilligers individueel scootmobiellessen aan huis. De vrijwilliger kijkt samen met u welke vaardigheden nog aandacht nodig hebben. Deze vaardigheden oefent u dan samen met de vrijwilliger. Ieder jaar organiseren we in de zomer ook een scootmobieltocht. Deze tocht is niet alleen gezellig, maar vergroot ook uw rijvaardigheid.

Digitaal lokaal

Wilt u kunnen mailen met vrienden, kinderen of kleinkinderen, informatie kunnen opzoeken en op een leuke manier contacten leggen met anderen? Onze vrijwilligers maken al meer dan 20 jaar inwoners van de gemeente Kapelle wegwijs op computer en tablet. 29 september 2021 starten wij weer met een digitaal inloopspreekuur bij de Vroone, Kapelle. Als u vragen heeft over u computer, tablet of mobiel kunt u langskomen voor ondersteuning. Onze vrijwilligers staan die dag voor u klaar om u met een of twee vragen te helpen.

Daarnaast organiseren wij regelmatig workshops over diverse onderwerpen. Wanneer en waar deze workshops plaatsvinden kunt u geregeld zien via de Scheldepost en de Social Media.   

Grip op je geld

"Zo heb je meer dan genoeg om uit te geven en zo is het meer dan op...."
"Pieken en dalen in je gelduitgaven, je went er snel aan, tijd voor verandering!"

Heb je al je toeslagen wel eens goed onder de loep genomen of laat je misschien geld liggen waar je recht op hebt?

In de cursus 'Grip op je geld' leer je hoe je, je inkomen kan verdelen over de maand. Je leert zelf de controle te houden en hoe je meer kan doen met minder geld.

Tijdens de cursus werken we zoveel mogelijk vanuit jouw situatie. We werken in een klein groepje en gaan aan de slag met je administratie. Aan het einde van de cursus heb je meer inzicht in je inkomsten en uitgaven. Deelname is voor inwoners van de Gemeente Kapelle gratis. De cursus start bij voldoende deelnemers.

Koken met Adrie

Kookt uw partner altijd voor u? Tijden veranderen en een beroep doen op de voorzieningen wordt steeds meer verleden tijd… Deze cursus biedt u de mogelijkheid om wanneer het nodig is voor u zelf te kunnen koken en niet afhankelijk te zijn van anderen. De chef-kok van Cederhof leert u vol enthousiasme “de kneepjes” van zijn vak! De cursus is speciaal gericht op mensen die weinig tot geen kookervaring hebben. Na afloop van de cursus kunt u een eenvoudige maaltijd bereiden. De gemaakte gerechten eet u na afloop gezellig samen op.

Sport en bewegen

Bewegen is erg belangrijk, het houdt u langer fit en zelfredzaam. Botten en spieren worden sterker en de coördinatie verbetert, waardoor vallen voorkomen kan worden. Bewegen heeft een gunstige invloed op diverse aandoeningen. En het is vooral leuk en gezellig! Er is een groot aanbod aan gezamenlijke sport- en beweegactiviteiten binnen de gemeente Kapelle! Zowel voor mensen die de mogelijkheid hebben om nog zeer actief te bewegen als voor mensen die hier door handicap of ouder worden beperkter in zijn. We kijken graag met u mee, dus neem gerust contact op als u hierover iets wilt weten. 

Blijf in evenwicht en balans

Tegenwoordig blijft iedereen zo lang mogelijk thuis wonen. Een val kan tijdelijk of voorgoed grote gevolgen hebben voor uw zelfredzaamheid. Door een val kan u minder mobiel worden en geïsoleerd raken. Dat kan er weer voor zorgen dat u bijvoorbeeld minder contacten heeft en u somber voelt.

Wij bieden dan ook een cursus aan die kan bijdragen aan het verbeteren van balans en spierkracht om zo vallen te voorkomen. De cursus is ontwikkeld samen met Revalidatiegeneeskunde van Loo en Veerhoek. De cursus wordt in zeven lessen van anderhalf uur aangeboden. Per les behandelen we de volgende onderdelen.

 Werken bij Cederhof? Bekijk onze vacatures
Vragen over mantelzorg? Wij helpen u graag
Contact