U bent hier

Informatie en advies

Voor informatie en advies staan ter beschikking - naast de medewerkers van Cederhof welzijn - onze vrijwilligers en samenwerkingspartners

Spreekuren:

Wij hebben ieder ochtend een spreekuur waar jong en oud terecht kan voor informatie en advies. Wij bieden directe praktische hulp op het gebied van wonen-zorg en welzijn. Zo kunt u terecht voor vrijwilligerswerk, mantelzorgondersteuning, dagbesteding, activiteiten, hulp van een vrijwilliger en het inschrijven voor een woning in de gemeente Kapelle. De medewerkers van Cederhof welzijn, verbonden aan het buurtteam kunnen ook samen met u kijken welke professionele hulp u nodig heeft en u daarmee in contact brengen. Praktische zaken kunnen veelal direct geregeld worden. Wij zijn telefonisch bereikbaar via 0113 - 33 33 60 en per mail via buurtteam@kapelle.nl. U kunt hier terecht met uw vragen of om een afspraak te maken.

Openingstijden:

  • Maandag:       10:00 - 12:00 uur       Gemeentehuis Kapelle
  • Dinsdag:         10:00 - 12:00 uur      Dorpshuis ‘De Vroone’ in Kapelle
  • Woensdag:    14:30 - 16:30 uur        Dorpshuis ‘De Wemel’ in Wemeldinge
  • Donderdag:   10:00 - 12:00 uur        Gemeentehuis Kapelle

Formulierenbrigade

Wanneer u moeite heeft met het invullen van formulieren of het bijhouden van uw administratie en niemand uit uw omgeving kan u daarmee helpen, dan helpen de vrijwillig burgeradviseurs van onze formulierenbrigade u verder. Deze hulp is alleen bedoeld voor mensen met een minimum inkomen.

Netwerkcoach

Een netwerkcoach helpt u contacten opbouwen.Contacten onderhouden of nieuwe contacten maken is niet voor iedereen even gemakkelijk. Contacten kunnen verwaterd zijn door de zorg voor een ander, een ziekte, een lichamelijke of psychische beperking of ouderdom. Een netwerkcoach biedt u dan ondersteuning bij het opbouwen of uitbreiden van sociale contacten. De netwerkcoach is een vrijwilliger, die daarvoor speciaal is geschoold.

Informatief huisbezoek

Als u de leeftijd van 75 jaar bereikt wordt u een informatief huisbezoek van een burgeradviseur aangeboden. Het doel is u te informeren over zaken op het gebied van wonen, zorg en welzijn waar u in de levensfase die voor u ligt mee te maken kan krijgen. U bent hierdoor voorbereid en heeft daarnaast een keer bewust stilgestaan bij de toekomst en de keuzes die u op basis van uw wensen kan maken. Er verandert namelijk veel op het gebied van wetgeving, verwachtingen zijn soms anders dan de werkelijkheid. Belangrijk dus, om u goed te laten informeren! Burgeradviseurs leggen ook huisbezoeken af bij mensen van andere leeftijden. Vraag er gerust om… ze komen graag bij u langs.Werken bij Cederhof? Bekijk onze vacatures
Vragen over mantelzorg? Wij helpen u graag
Contact