U bent hier

Film: The Leisure Seeker

Categorie: 
Ontspanning

Film "The Leisure Seeker" ter ere van Wereld Alzheimer Dag

Alzheimercafé Geheugensteun is een ontmoetingsplaats in de gemeenten Kapelle, Borsele en Reimerswaal voor mensen met geheugenproblemen, dementie, alzheimer, hun partners, familieleden en vrienden. Zij kunnen hier mensen ontmoeten die in dezelfde situatie verkeren en daar steun uit putten. Ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom.

Bij iedere bijeenkomst van Geheugensteun zijn deskundigen aanwezig waar u vragen aan kunt stellen over geheugenproblemen en het omgaan hiermee. Geheugensteun doet verschillende locaties en dorpen aan.

Op 21 september is het Wereld Alzheimer Dag. Om aandacht te vragen voor dementie wordt in samenwerking met Dementievriendelijk Kapelle op maandag 17 september de film "The Leisure Seeker" gedraaid.

Waar: Dorpshuis de Vroone, C.D. Vereekestraat 74 te Kapelle.

Tijd: 19.30 – 21.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur)

De film is Nederlands ondertiteld, duurt een kleine twee uur en wordt zonder pauze afgespeeld.

Alzheimer is geen vrolijk onderwerp, maar toch staat deze aandoening centraal in de roadkomedie The Leisure Seeker. Voor de hoofdrollen werden twee van de beste acteurs van de oudere Hollywood- garde gestrikt: Helen Mirren en Donald Sutherland. John en Ella Spencer zijn al tientallen jaren getrouwd. Samen hebben ze een mooi leven opgebouwd, kinderen gekregen en genieten ze samen van hun oude dag. Maar voormalige professor John wordt steeds vergeetachtiger en Ella krijgt steeds meer gezondheidskwaaltjes. In een opwelling besluiten ze met hun camper een trip door de VS te maken en het huis van Ernest Hemingway te bezoeken. Tijdens de reis gaat het geheugen van John steeds verder achteruit en blijkt Ella lichamelijk erg broos te zijn.

U kunt zich tot 14 september aanmelden via Cederhof welzijn, tel. 0113-343474.

De toegang is gratis.Werken bij Cederhof? Bekijk onze vacatures
Vragen over mantelzorg? Wij helpen u graag
Contact