U bent hier

CRDL brengt bewoners, zorgverleners en familie dichter bij elkaar

22-01-2019

CRDL brengt bewoners Cederhof, zorgverleners en familie dichter bij elkaar

Kapelle, 22 januari 2019  –Cederhof introduceert een nieuw interactief zorginstrument speciaal voor bewoners met dementie en niet-aangeboren hersenletsel. Door middel van persoonlijke aandacht en lichamelijke aanraking creëert de CRDL (Cradle) een nieuwe, gelijkwaardige vorm van interactie tussen bewoners van de instelling en hun naasten. De zorginstelling heeft de CRDL aangeschaft met geld wat verkregen is voor dagbesteding vanuit het project “Waardigheid en Trots” van het CZ zorgkantoor.

Activiteitenbegeleiders:We hebben gekozen voor de CRDL omdat het goed aansluit bij individuele, belevingsgerichte zorg voor onze bewoners. De CRDL is een prachtige uitvinding en aanwinst in de zorg. Het is heel ontroerend om te zien wat de combinatie van aanraking en geluid bij mensen teweegbrengt. De CRDL is voor onze zorgmedewerkers, maar ook voor mantelzorgers, partners en familieleden.”

Drempelverlagend
De ontwerpers van de CRDL, Dennis Schuivens en Jack Chen, zijn blij dat Cederhof het instrument inzet. Schuivens: “De zin van het leven is zorgen voor elkaar. Persoonlijke aandacht en wezenlijk contact zijn daarbij essentieel. De CRDL verlaagt de drempel tussen bewoners van zorginstellingen en hun naasten. Het instrument stimuleert contact op een speelse manier, zonder daarbij het cognitieve vermogen aan te spreken. We zijn blij dat Cederhof daar de meerwaarde van inziet.”

Contact door aanraking
De CRDL is bedoeld voor mensen die moeite hebben met communicatie en sociale interactie. Als twee mensen hun hand op het instrument leggen en elkaar aanraken, ontstaat een gesloten circuit. Door vasthouden, strelen en trommelen horen gebruikers een variatie aan geluiden, zoals een klaterend beekje, een trein of het ruisen van de zee. Dat roept herinneringen of emoties op die leiden tot onderlinge verbinding en contact. Zo ontstaat een nieuwe vorm van menselijke interactie. Een gesprek, ook als iemand de juiste woorden niet meer kan vinden.Werken bij Cederhof? Bekijk onze vacatures
Vragen over mantelzorg? Wij helpen u graag
Contact