U bent hier

Contactmiddag voor stomadragers

Categorie: 
Educatie

Contactmiddag voor stomadragers

Het bestuur van de Nederlandse Stomavereniging regio Zeeland & Noord-Brabant organiseert in samenwerking met het Palazzoli Huis de Bevelanden Goes op zaterdag 11 april een thema- contactmiddag voor stomadragers, partners en overige belangstellenden over een aantal interessante onderwerpen. U bent, vanaf 13.00 uur, van harte welkom bij het Dorpshuis “De Vroone”, C.D. Vereekestraat 74, 4421 CE Kapelle.

Het programma van deze thema middag:

13.00 - 13.30 uur Ontvangst;

13.30 - 13.40 uur Opening;

13.40 - 14.15 uur Inleiding ;“Irrigeren” ofwel spoelen van de darm. Mw. Everdina Wisse, stomaverpleegkundige in het ADRZ en dhr. Aris Zeeman, lid van ons bestuur, zullen hun ervaringen betreffende het “Irrigeren” met ons delen.                                                                                                  

14.15 - 14.45 uur Inleiding; “Een stoma en een blijvende darmziekte”. Dr. A.A. Tanis, MDL arts in het ADRZ, zal ingaan op ziektebeelden die opnieuw op kunnen spelen of doorgaan ondanks de stoma.

14.45 - 15.15. uur Pauze; Gelegenheid tot bezoek informatie stands

15.15 - 15.45 uur Inleiding; “Een stoma met een glimlach”. Mw. Ka Kole uit Kruiningen zal op een luchtige manier stilstaan bij het hebben van een stoma.

15.45 - 16.00 uur Lotgenotencontact; vragenronde. Lotgenotencontact is voor veel mensen met een stoma onmisbaar. Het betekent: horen en zien hoe een ander leeft met een stoma. Maar ook: welke oplossingen heeft iemand gevonden voor praktische zaken.
Soms samen verdriet en positieve ervaringen delen. Binnen de Nederlandse Stomavereniging zijn veel vrijwilligers actief die andere stomadragers steun bieden. Mensen ontmoeten mensen.

16.00 uur: Afsluiting; met een hapje en een drankje.

Bezoek aan de info stands is nog mogelijk. Er zijn verschillende leveranciers en fabrikanten van stomamaterialen met een informatiestand op deze middag aanwezig.
Ook uw partner is van harte welkom. Kent u lotgenoten, die geen lid zijn van onze vereniging, dan verzoeken wij u hen voor deze thema-contactmiddag uit te nodigen. Voor inlichtingen kan men contact opnemen met Dim Koks, voorzitter NSV regio Zeeland& Noord- Brabant 06-14486011.

 Werken bij Cederhof? Bekijk onze vacatures
Vragen over mantelzorg? Wij helpen u graag
Contact