U bent hier

Repaircafé Wemeldinge

Categorie: 
Educatie


Repair Café

Wat doe je met een broodrooster dat het niet meer doet? Of met een vest waarvan de rits kapot is? Weggooien? Mooi niet! Cederhof welzijn organiseert dit voorjaar weer Repaircafé’s

Op 18 maart in Kapelle, 22 april in Wemeldinge en 27 mei in Schore draait het  allemaal om repareren. Onze vrijwilligers staan dan weer voor u klaar: Naaisters, klussers en computer vrijwilligers helpen gratis bij alle mogelijke reparaties of uitleg. Mensen die het repair café bezoeken, nemen van thuis kapotte spullen mee. Broodroosters, lampjes, föhns, kleding, speelgoed... alles wat het niet meer doet, is welkom. En maakt kans op een geslaagde reparatie.

Door repareren te promoten, willen onze vrijwilligers bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg. Dat is hard nodig. “In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Met het repair café willen we daar verandering in brengen."

Het repair café is ook bedoeld om dorpsbewoners op een nieuwe manier met elkaar in contact te brengen. En te ontdekken dat er heel veel kennis en praktische vaardigheden in het dorp aanwezig zijn. "Als je samen met een tot dan toe onbekende dorpsgenoot een cd-speler of een broek hebt gerepareerd, bekijk je die persoon toch anders als je hem of haar de volgende keer op straat tegenkomt. Samen repareren kan leiden tot heel leuke contacten in de buurt."  Ook willen we met het repair café laten zien dat repareren leuk is, en vaak heel makkelijk."

Stichting Repair Café

Het concept repair café is ontstaan in Amsterdam, waar de Stichting Repair Café (zie www.repaircafe.nl) sinds 2010 op regelmatige basis reparatiebijeenkomsten organiseert. Sinds januari 2011 biedt de stichting daarnaast ondersteuning aan lokale groepen in heel Nederland die zelf hun eigen repair café willen beginnen.

Het repair café van Cederhof welzijn wordt sinds 2014 afwisselend georganiseerd in Kapelle, Wemeldinge en Schore.

 Werken bij Cederhof? Bekijk onze vacatures
Vragen over mantelzorg? Wij helpen u graag
Contact