U bent hier

Wijkcirkel

Categorie: 
Ontspanning

Cederhof Welzijn vindt het belangrijk om contacten tussen bewoners te bevorderen. Toch voelen sommige mensen zich wel eens eenzaam. Bijvoorbeeld omdat ze net op zichzelf wonen en het moeilijk vinden om hun buren zomaar aan te spreken. Of omdat ze een moeilijke periode achter de rug hebben. Voor hen is er nu de Wijkcirkel in Kapelle.

 Hoe werkt een wijkcirkel?

Een keer per week komen we samen. Iedereen, die een steuntje in de rug nodig heeft, kan meedoen aan de Wijkcirkel. Het belangrijkste is dat deelnemers aan de Wijkcirkel bereid zijn actief mee te doen. Wat die activiteiten precies zijn bepalen ze zelf. Bijvoorbeeld samen een uitstap regelen, helpen klussen bij iemand die dat niet goed meer kan. Er is van alles te bedenken.

Vanaf het begin is er een Wijkcirkelcoach en een vrijwilliger bij betrokken.

Een wijkcirkel is een groep van 4 tot 12 mensen. Zij wonen allemaal zelfstandig en willen graag leuke dingen doen met elkaar. De wijkcirkel gaat uit van ieders unieke talent. De een is goed in klussen of in administratie, de ander kan lekker koken of muziek maken. Zo kunnen mensen veel voor elkaar betekenen.Werken bij Cederhof? Bekijk onze vacatures
Vragen over mantelzorg? Wij helpen u graag
Contact