U bent hier

Cederhof volgt het beleid van de 2 Zeeuwse ziekenhuizen: ook na 25 september 1,5 meter afstand

23-09-2021

In het belang van cliënten, bezoekers, zorgmedewerkers en vrijwilligers blijven de coronamaatregelen van kracht bij Cederhof, ook na 25 september. Cederhof volgt hiermee, net als de twee Zeeuwse ziekenhuizen, het dringende advies van de overheid. Ook na 25 september houdt iedereen zoveel mogelijk 1,5 meter afstand van elkaar binnen het verpleeghuis Cederhof, de thuiszorg en dagverzorging.

Net zoals bij het Adrz blijft het dragen van een medisch mondkapje verplicht voor bezoekers van verpleeghuis Cederhof. Als een bezoeker op 1,5 meter afstand zit, mag het medisch mondkapje af. Aandacht voor ventilatie bij cliënten is nodig en ook het handen desinfecteren. En voor de bezoekers geldt: bij klachten thuis blijven. Zorgmedewerkers dragen het medisch mondkapje binnen de 1,5 meter afstand van een bewoner of collega.

De indeling van het restaurant blijft op 1,5 meter afstand. Voor bezoekers van het restaurant geldt vanaf zaterdag 25 september de richtlijn van de horeca. Vanaf 17 tot 19.00 uur zal het personeel van het restaurant de corona-app (en identiteitsbewijs) van de bezoeker controleren. Voor het alleen afhalen van een maaltijd is geen check van de corona-app nodig.

De overheid adviseert dat ook de cliënten dagverzorging, en de chauffeurs, in de auto op weg naar de dagverzorging nog medisch mondkapjes blijven dragen.

Vooralsnog wordt het advies van de overheid gevolgd om de meest kwetsbaren te beschermen nu veel versoepelingen mogelijk zijn. Ondertussen houden we goed overleg met onder meer de ondernemingsraad over de maatregelen voor de zorgmedewerkers en het draagvlak hiervoor. Als hier wijzigingen uit voorkomen, volgt hier informatie over.Werken bij Cederhof? Bekijk onze vacatures
Vragen over mantelzorg? Wij helpen u graag
Contact