U bent hier

College van Burgemeester & Wethouders positief tegenover plan nieuwe woonzorgvoorziening Cederhof

14-01-2021

Cederhof heeft  9 juli 2020  een onderbouwing  ingediend  voor nieuwbouw van het huidige woonzorg centrum Cederhof. Het plan bestaat uit 76 tweekamer appartementen die geschikt zijn voor het leveren van zware zorg en zijn voorbereid op het scheiden van kosten Wonen en Zorg. De nieuwbouw zal een fysieke verbinding krijgen met het zowel het oude pand als De Flat.

Vorige week, op 5 januari,  hebben Cederhof en het College van B&W de voltallige gemeenteraad geïnformeerd over de plannen. Het college heeft zich daarbij positief uitgelaten over de noodzaak van de plannen en de eerste schetsontwerpen van het nieuwe gebouw.

Cederhof gaat nu, samen met een stedenbouwkundige en de gemeente, voortvarend aan de slag om een voorontwerp nieuw bestemmingsplan op te stellen. Gelijktijdig zullen Cederhof en de architect verder werken aan het opstellen van bouwplan voor de nieuwe Cederhof. Afhankelijk van de beoordeling van beide plannen hopen we eind volgend jaar (2022) te kunnen beginnen met de nieuwbouw. De bouw zal circa een jaar duren zodat we eind 2023 het nieuwe pand kunnen openen.

Door Covid kunnen we helaas geen informatiebijeenkomsten voor omwonenden. Om die reden gaan we maar andere initiatieven nemen om informatie te delen. Via Vlogs. Zie hierbij onze eerste Vlog op deze website bij "agenda 14 januari 2021". Ook De Scheldepost gaat ons volgen.

Bijgaand de brief die aan omwonenden is verstuurd.Werken bij Cederhof? Bekijk onze vacatures
Vragen over mantelzorg? Wij helpen u graag
Contact