U bent hier

Expositie "Kracht" kunstenaar Wout Kole in Cederhof

04-03-2019

 “ Kracht “

In een serie grote en middelgrote schilderijen heeft de Zeeuwse kunstenaar Wout Kole een hommage gebracht aan het Zeeuwse trekpaard. Deze serie schilderijen is vanaf 5 maart 2019 te bewonderen in de binnentuin van Cederhof te Kapelle.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………

“Wout Kole probeert in deze serie schilderijen de kracht en de schoonheid van het Zeeuwse werkpaard uit te beelden”

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………
Eén van de belangrijkste uitgangspunten bij het schilderen van dieren, is het vangen van het karakter van het dier. Is het zachtaardig of heeft het dier juist een iets minder zachtaardig karakter? Een ander uitgangspunt van deze serie is het weergeven van de kracht en tegelijk de schoonheid van deze kracht. Wout Kole werkt op groot doek, om soms meer dan levensgroot de ingetogen kracht van het dier weer te geven. En soms... is kracht meer dan alleen een kar trekken!

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………

“De historische tijden van vroeger terugbrengen naar het heden”

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Door mechanisatie in de landbouw verdwijnt het trekpaard en wordt het gebruiken van een werkpaard voor de werkzaamheden op het land, meer hobby dan noodzaak. Door het verleden te verbeelden op zijn schilderijen brengt Wout Kole de rijke, historische tijden van vroeger terug naar het heden. Zo neemt hij de beschouwer van zijn werk, mee op een visuele reis door het Zeeuws historisch verleden.
Dit alles wel in zijn eigen, kenmerkende stijl waarbij isoleren van het trekpaard op het doek en het weglaten van overbodige details in achtergronden, toch heel kenmerkend zijn. De expositie is te bekijken tot 4 mei 2019.

 

In dezelfde periode exposeren ook Diana Bruijn en haar dochter in onze binnentuin.
Diana verzameld theelepeltjes. De theelepeltjes komen uit allerlei verschillende landen en steden. Ze krijgt ze allemaal van familie en kennissen die reizen, want zelf is ze niet zo reislustig. De dochter van Diana verzameld miniatuurpaardjes. Ook deze zijn te bewonderen in onze vitrinekasten.

  

De expositieruimte ‘de Binnentuin’  is alle dagen vrij toegankelijk van 8.00 uur tot 21.00 uur. Adres: Cederhof, Cederlaan 9 te Kapelle.       Werken bij Cederhof? Bekijk onze vacatures
Vragen over mantelzorg? Wij helpen u graag
Contact