U bent hier

Feestelijke opening Zorgpension door huisartsen Kapelle op 1 november

23-10-2019

De huisartsen van Kapelle openen vrijdag 1 november om 16 uur het 1e appartement, Zorgpension Kapelle.

Ook Adrz zal aanwezig zijn bij deze feestelijke opening. De sponsoren worden uitgenodigd.

Belangstellenden zijn ook van harte welkom om het glas te heffen op dit mooie, gezamenlijke resultaat.

Met het Zorgpension Kapelle kunnen we tijdelijke huisvesting, welzijn en zorg aan inwoners van de gemeente Kapelle aanbieden. Mensen die even niet zelfstandig thuis kunnen wonen, een ingrijpende behandeling in het ziekenhuis hebben ondergaan, verpleging nodig hebben of zorg nodig hebben tijdens vakantie mantelzorger. Cederhof heeft twee huurappartementen aan de Bruelisstraat hiervoor vrijgemaakt. Met hulp van sponsors zijn deze 2-kamer appartementen geheel ingericht. Het Zorgpension Kapelle is voor/door Kapelle mogelijk gemaakt.

De huisartsen van Kapelle en manager Zorg Thuis bepalen de toegang tot het Zorgpension. Ook met de spoedeisende hulp van het ziekenhuis Adrz wordt goed samengewerkt.

Met het Zorgpension Kapelle willen we de huisartsen en de spoedeisende hulp van Adrz ontlasten voor zorgvragen waarvoor geen standaardoplossing is én het Zorgpension wel de menselijke maat biedt.

Het Zorgpension Kapelle is landelijk aangemerkt als ‘radicale vernieuwing verpleeghuiszorg’. We gaan een jaar, samen met de huisartsen van Kapelle en Adrz, kijken of deze combinatie van tijdelijke huisvesting, zorg en welzijn werkt én ook een oplossing voor de regionale knelpunten kan zijn. Nu worden cliënten nog regelmatig overgeplaatst naar elders in Zeeland.

We zijn blij met de positieve reacties op het Zorgpension Kapelle. We hopen met deze innovatie de inwoners van de gemeente Kapelle nog beter te kunnen helpen.

We bedanken de sponsoren voor de hulp bij de inrichting van de twee appartementen.Werken bij Cederhof? Bekijk onze vacatures
Vragen over mantelzorg? Wij helpen u graag
Contact