U bent hier

Huisartsen Kapelle en Cederhof verbeteren medicatieveiligheid

21-07-2021

Op 3 juni 2021 zijn we gestart met de pilot Boomerweb. Inmiddels zijn we dus alweer ruim een maand onderweg!

Met de Medicatie Controle App teken je medicatie digitaal af. We hopen hiermee de zorg nog veiliger te maken. Met Boomerweb is altijd een actuele toedienlijst voor medicatie beschikbaar en medicatiemomenten kunnen niet ongemerkt worden overgeslagen. De bekwaamheidscheck maakt inzichtelijk door wie een dubbele controle van risicovolle medicatie mag worden uitgevoerd.

Zo verkleinen we de foutkans. En als er toch iets niet goed gaat is dit inzichtelijk in het dashboard waardoor we dit direct op kunnen pakken.

Cederhof werkt voor deze pilot samen met huisartsenpraktijk Bruelis en huisartsenpraktijk de Jong en van der Wel. Gedurende de pilot hebben we regelmatig contact. Het is een nieuwe werkwijze waarbij we merken dat er soms dingen anders ingeregeld moeten worden. Door het goede contact kunnen we vlot schakelen. De ervaringen zijn bij alle betrokken partijen positief. We hebben daarom besloten om uit te breiden. Het streven is om 17 augustus 2021 bij alle cliënten van het verpleeghuis van eerder genoemde praktijken te werken met Boomerweb. Vervolgens zullen in het najaar 2021 ook voor de cliënten wijkverpleging deze innovatieve werkwijze volgen.

 Werken bij Cederhof? Bekijk onze vacatures
Vragen over mantelzorg? Wij helpen u graag
Contact