U bent hier

Kapelle krijgt een Zorgpension!

02-10-2019

Cederhof opent begin november het eerste appartement van het Zorgpension Kapelle. Er zijn straks twee appartementen beschikbaar voor cliënten die tijdelijk zorg nodig hebben. Het zorgpension van Cederhof werkt nauw samen met de huisartsen en het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis (ADRZ). 

“De voorzitter van onze cliëntenraad, Jan van Ginkel, merkte enige tijd geleden op dat Zeeland een witte vlek is voor de vernieuwers van de verpleeghuiszorg. Daarom hebben wij de Landelijke Organisatie Cliëntenraden in Kapelle uitgenodigd om te laten zien hoe wij de kleinschalige zorg organiseren,” vertelt directeur Inge van den Boomen van Cederhof. “Per direct kregen we akkoord om met een zorgpension te beginnen. Vanaf november gaan we tijdelijke huisvesting, welzijn en zorg bieden aan inwoners van de gemeente Kapelle. Mensen die even niet zelfstandig thuis kunnen wonen, een ingrijpende behandeling in het ziekenhuis hebben ondergaan, verpleging nodig hebben, in een crisis zijn beland of zorg nodig hebben tijdens de vakantie van de mantelzorger. Wij hebben hiervoor twee huurappartementen vrijgemaakt (Bruelisstraat). De huisartsen in Kapelle en Manager Zorg Thuis bepalen wie voor een verblijf in het Zorgpension in aanmerking komt. De professionele medewerkers van Cederhof zorgen voor de zorg op maat. De volledig nieuw ingerichte 2-kamerappartementen zijn toegankelijk voor een scootmobiel en rolstoel. Een cliënt, met eventueel een partner, kan maximaal drie maanden gebruikmaken van het Zorgpension.”

Het Zorgpension was sinds Van den Boomen in februari 2019 aantrad als directeur haar droom. Ze heeft er alle vertrouwen in dat Cederhof, als kleine organisatie, het verschil kan maken voor de inwoners van de gemeente Kapelle. “De traditionele verpleeghuiszorg krijgt hiermee nieuwe vormen. Nu kunnen we de Kapellenaar in zijn of haar vertrouwde omgeving (en nabijheid van naasten) de benodigde tijdelijke zorg geven. Zo hoeven ze niet naar een plek elders in Zeeland. Ook willen we de huisartsen in Kapelle en de spoedeisende hulp van ADRZ ontlasten voor zorgvragen waarvoor geen standaardoplossing is én het Zorgpension Kapelle wel de menselijke maat biedt.”

Cederhof neemt de kosten voor het pilotproject (15.000 euro) geheel voor haar rekening.  Daarom vraagt Cederhof hulp aan sponsors voor de kosten van de inrichting van de twee appartementen van het Zorgpension. Zo wordt het een voorziening voor én door inwoners van de gemeente Kapelle. Cederhof wil het eerste appartement in november openen, het tweede voor de kerst. Wilt u sponsor zijn? U kunt een bijdrage overmaken op bankrekeningnummer van Cederhof NL11.rabo.0331.5005.58 o.v.v. Zorgpension, of deponeer uw bijdrage in de collectebus bij de receptie van Cederhof.  

Artikel Ellen Vriend, De Scheldepost. https://issuu.com/trainews/docs/scheldepost_tabloid_week40_lrWerken bij Cederhof? Bekijk onze vacatures
Vragen over mantelzorg? Wij helpen u graag
Contact