U bent hier

Mantelzorgwaardering groot succes!

13-05-2019

Kapelle-13 mei 2019 - Zorgvragers in de gemeente Kapelle hebben in grote getale gebruik gemaakt van de mogelijkheid om hun mantelzorger(s) te waarderen met een financiële tegemoetkoming.

De Gemeente Kapelle vindt het belangrijk dat mantelzorgers kunnen rekenen op goede ondersteuning en waardering voor hun belangeloze inzet. In de periode tussen 1 maart t/m 15 april 2019 konden zorgvragers daarom een aanvraag voor de mantelzorgwaardering doen bij het steunpunt mantelzorg van Cederhof Welzijn. Ondertussen zijn de bijna 300 aanvragen verwerkt. Het bedrag van €75,- zal vervolgens eind mei of in juni worden overgemaakt aan de zorgvrager. Zo kan het bedrag naar eigen inzicht worden verdeeld over één of meerdere mantelzorgers.

De actie heeft er ook voor gezorgd dat meer mantelzorgers de weg naar het steunpunt weten te vinden voor cursussen en bijeenkomsten, vragen of een luisterend oor. Voorheen maakten 164 mantelzorgers gebruik van deze ondersteuning. Nu zijn dat er zo'n 260.

Een mantelzorger is iemand die gedurende een langere periode minimaal 8 uur per week voor een naaste zorgt. Dit kunnen familie, buren of vrienden zijn, maar ook de eigen partner. Herkent u zich hierin en zou u graag meer informatie willen over mantelzorgondersteuning? Dan kunt u contact opnemen met Cederhof Welzijn: tel. 0113- 34 34 74 of info@cederhof.euWerken bij Cederhof? Bekijk onze vacatures
Vragen over mantelzorg? Wij helpen u graag
Contact