U bent hier

Moeilijk coronajaar, mooie resultaten in Cederhof

14-06-2021

Ondanks Corona heeft Cederhof mooie resultaten geboekt in 2020 

  • Gemiddeld ziekteverzuim van 7.3% gedaald naar 5,6 %
  • 8,5 als aanbevelingscijfer van familie/naasten
  • Verdubbeling aantal leerlingen/stageplaatsen  
  • Nieuw zorgoproepsysteem, nieuwe telefooncentrale, nieuw roosterprogramma gekoppeld aan salarissysteem
  • Ontwikkeling zorgvisie voor nieuwbouw zorgcentrum waarbij maximale regie op eigen leven centraal staat en ook (zware) zorg in 76 woningen geleverd kan worden
  • Positief financieel resultaat

Het jaar 2020 zal de geschiedenisboeken ingaan als een bijzonder jaar. Sinds de uitbraak van het coronavirus in maart 2020 is er bij Cederhof sprake van een outbreak managementteam om de RIVM-richtlijnen op te volgen. Ook om indringende keuzes - samen met de cliëntenraad, ondernemingsraad en artsen – te maken over de bezoekregeling. Zoals de missie van Cederhof betaamt ‘heel persoonlijk’, is altijd gekeken wat wel kan. Zo is het terras ontstaan, de moestuin en ook het wandelen in het Cederbos. De wijkverpleging, Wmo huishouding en tafeltje/dekje waren het gehele coronajaar present voor de cliënten en hun naasten. Ook de stages zijn doorgegaan. Cederhof is virusvrij gebleven.

In 2020 hebben we gewerkt met het motto ‘van de nood een deugd’ maken. Zo moest de voordeur van het verpleeghuis op slot. We hebben gekozen voor een innovatief tag systeem. Ook hangt er vanaf de start in maart een warmtecamera bij de ingang. Toen de extramurale dag verzorging niet meer kon plaatsvinden in Cederhof, is ervoor gekozen om de unit somatisch de huiskamer te geven. Een lang gekoesterde wens. De extramurale dag verzorging is verplaatst naar de voetbalkantine van Kapelle. Heel persoonlijk. Samen sterk. Kijken wat wel kan. Dat kenmerkt Cederhof.

De doelen van het jaarplan 2020 konden ondanks het crisisjaar toch worden behaald. We zijn trots op de mooie resultaten.

Het bestuursverslag 2020 en de jaarrekening 2020 zijn op de website van Cederhof te vinden, www.cederhof.eu, bij "over ons"Werken bij Cederhof? Bekijk onze vacatures
Vragen over mantelzorg? Wij helpen u graag
Contact