U bent hier

Ondertekening convenant samenwerking ketenpartners Buurtteam Kapelle

30-03-2016

Ondertekening convenant samenwerking kernpartners Buurtteam Kapelle

Op dinsdag 12 april om 16.30 uur wordt in de binnentuin van Cederhof te Kapelle het convenant samenwerking kernpartners Buurtteam Kapelle ondertekend. Na afloop van het officiële gedeelte is er een meet & greet voor alle partners van het Buurtteam.

Sinds 2010 is het Buurtteam actief in de gemeente Kapelle. Het Buurtteam is begonnen als buurtpreventiewerk. Het Buurtteam was actief aanwezig in de wijk en signaleerde allerhande problemen die te maken hadden met de leefbaarheid. Naarmate het Buurtteam meer bekendheid kreeg, begon ook sociale problematiek van burgers naar voren te komen. Vanuit de problematiek die werd gesignaleerd heeft het Buurtteam afspraken gemaakt met diverse professionele en niet-professionele partijen die zorg en hulp kunnen verlenen in voorkomende situaties. Door praktisch aan het werk te gaan is het Buurtteam uitgegroeid tot een breed sociaal team.

De gezamenlijke uitgangspunten en afspraken zijn nu formeel vastgelegd in het convenant samenwerking kernpartners Buurtteam Kapelle. Daarnaast is er een intentieverklaring opgesteld waarmee schilpartners (maken officieel geen onderdeel uit van het Buurtteam maar werken er wel mee samen) van het Buurtteam uitspreken samen te werken met het Buurtteam en dezelfde uitgangspunten als de kernpartners te onderschrijven. Partners die werkzaam zijn rondom vrijwillige hulpverlening in de gemeente Kapelle hebben ook samen afspraken gemaakt rondom de inzet van vrijwilligers.Werken bij Cederhof? Bekijk onze vacatures
Vragen over mantelzorg? Wij helpen u graag
Contact