U bent hier

Toekomst ouderenzorg in gemeente Kapelle verzekerd: start nieuwbouw Cederhof in juli

17-06-2022

Op 29 april 1977 opende mevrouw Adrie Vermerris, de eerste vrouwelijke wethouder van Zeeland, Cederhof. Cederhof als bejaardenhuis voor 93 bewoners. Het gebouw is nu 45 jaar oud en vertoont gebreken. Adrie Vermerris is nu lid van de cliëntenraad van Cederhof en denkt vanaf de start actief mee met de nieuwbouw.

Over nut en noodzaak van nieuwbouw zijn alle partijen het eens. De afgelopen 2 jaar is hard gewerkt aan het realiseren van de nieuwbouw. Deze inspanning is geleverd om – zo zelfstandig mogelijk - oud te kunnen worden in Gemeente Kapelle. Cederhof heeft een wachtlijst van 1,5 tot 2 jaar. De vergrijzing zet deze cijfers verder onder druk. Daarom is samen met gemeente, zorgkantoor, huisartsen, Adrz gewerkt aan de plannen voor nieuwbouw. Het voorliggende plan heeft dit vertrouwen.

Nieuwbouw: onze droom. Het plan bestaat uit 77 tweekamerappartementen (circa 57 m2) die geschikt zijn voor het leveren van zware zorg én zijn voorbereid op het scheiden van kosten ‘Wonen en Zorg’. Woningen waar ook echtparen kunnen wonen. Een beschermde tuin. Zoals thuis. Met aandacht voor samen bewegen, muziek en eten.

Cederhof heeft onder leiding van André Vermaas (adviseur vastgoed) plannen gemaakt voor nieuwbouw. Vervolgens heeft architectenbureau Rutten van der Weijden deze vertaald in een prachtig gebouw. De gemeente Kapelle heeft het Bestemmingsplan gewijzigd, zodat het gebouw ook mag worden gerealiseerd. Het bouwmanagementbureau Oostelbos van de Berg heeft dit bouwplan, samen met de Zeeuwse bouwteampartners aannemer Boogert, en de installatiebedrijven Van de Velde en Paree, de architect en Cederhof verder uitgewerkt.

Het mag een wonder heten dat Cederhof erin geslaagd is om, ondanks beperkingen die het bouwen momenteel niet eenvoudig maken, samen met de genoemde partijen overeenstemming te bereiken over realisatie van de nieuwbouw. De Raad van Toezicht Cederhof heeft haar goedkeuring gegeven aan het bouw- en investeringsplan. Wij bedanken de BNG Bank voor het vertrouwen in ons.

Cederhof is een belangrijke werkgever voor de Gemeente Kapelle. Zo’n 320 medewerkers werken er. Met de nieuwbouw komen nog meer banen erbij. Ook is Cederhof een opleidings- en stageplaats voor alle scholen in Kapelle, en voor de zorg ook een regio functie.

We beogen met de nieuwbouw dat ouderen in gemeente Kapelle kunnen blijven wonen, welke zorg ook nodig is. Met de nieuwbouw is de zorg van Cederhof de komende 45 jaar geborgd.

Vrijdag 17 juni om 16 uur ondertekenen Marijn Meijboom, Pieter Paree en Hans Boogert en Inge van den Boomen de overeenkomsten in de Binnentuin Cederhof.

Voor bewoners, medewerkers, bouwteampartners en aanwezigen is er koffie/thee/fris met gebak.
Werken bij Cederhof? Bekijk onze vacatures
Vragen over mantelzorg? Wij helpen u graag
Contact