U bent hier

Buurtteam

Het Buurtteam is er voor u!

Binnen de gemeente Kapelle is het Buurtteam actief. Het Buurtteam zet zich in voor het ondersteunen van bewoners bij het leefbaar maken en houden van hun dorp, wijk of straat binnen de gemeente Kapelle. Zijn er problemen dan helpt het Buurtteam u de weg te vinden in het woud van hulpverlenende organisaties en zorgt dat deze organisaties samenwerken in plaats van langs elkaar heen. Hoe? Dat kunt u lezen in deze folder. Lees waar het Buurtteam voor staat, wat u van het Buurrteam kan verwachten en doe er uw voordeel mee!

Wat is het Buurtteam?

Het Buurtteam is een samenwerkingsverband van verschillende organisaties. Deze partijen vinden het belangrijk dat iedereen prettig woont en leeft in de gemeente Kapelle en als er daarbij hulp nodig is van verschillende partijen dat die hulp goed wordt afgestemd op elkaar. Niet alleen huisvesting en zorg is daarvoor belangrijk, maar ook alles daar omheen. Denk maar aan veiligheid, activiteiten, en voorzieningen in uw dorp, wijk of straat.

Het Buurtteam is een netwerk van organisaties. Ook andere partijen (30 in totaal) die actief zijn in de gemeente Kapelle werken met ons samen. Hierbij kunt u denken aan kerken, fysiotherapeuten, zorgorganisaties, de GGD en huisartsen.

Waarvoor is het Buurtteam?

Doel van het Buurtteam is om de sociale samenhang tussen bewoners en (woon)omgeving te versterken. Dit doen we door het ondersteunen van bewoners bij het samen leefbaar maken en houden van uw directe woonomgeving.

Het belangrijkste doel van de bij het Buurtteam betrokken partijen is samen te werken op het gebied van ondersteuning aan inwoners van Kapelle die tijdelijk of langdurig problemen hebben op meerdere levensdomeinen, zoals wonen, gezondheid, inkomen enz. Voordeel voor u is dat de verschillende hulpverleners, (zowel professionals als vrijwilligers, niet langs elkaar heen werken, maar samenwerken. Om dit te kunnen doen hebben we natuurlijk wel uw toestemming nodig.

Heeft u vragen of problemen?

Voor verschillende werkzaamheden en activiteiten biedt het Buurtteam ondersteuning. Hierbij kunt u denken aan ondersteuning in en om het huis, uitvoeren van eenvoudige klussen en hulp van vrijwilligers.

Het Buurtteam wil bij problemen graag vroegtijdig met u in contact komen. Vaak is de hulp die u dan nodig heeft namelijk nog gratis, kortdurend en snel te realiseren.

Via Cederhof welzijn, "de Wegwiezer" of de Buurtteam medewerker in de wijk kunt u contact leggen met het Buurtteam. Ook als u zelf de weg niet weet in het woud van alle hulpverlenende organisaties, voor hulp van een vrijwilliger, mantelzorgondersteuning of eenvoudige vragen kunt u daar terecht. Onze medewerkers en vrijwilligers helpen u verder!

Openingstijden

  • Maandag:      10:00 - 12:00 uur        Gemeentehuis Kapelle
  • Dinsdag:       10:00 - 12:00 uur        Dorpshuis ‘De Vroone’ in Kapelle
  • Woensdag:    14:30 - 16:30 uur        Dorpshuis ‘De Wemel’ in Wemeldinge
  • Donderdag:   10:00 - 12:00 uur        Gemeentehuis Kapelle

Verder werken wij graag op afspraak of aan huis zodat we voldoende tijd hebben om u te helpen. Telefonisch is het Buurtteam bereikbaar via 0113 - 33 33 60 en per mail via buurtteam@kapelle.nl.

 Werken bij Cederhof? Bekijk onze vacatures
Vragen over mantelzorg? Wij helpen u graag
Contact